Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Among the Gods #3 ReviewΤο τρίτο τεύχος του Among the Gods του Παύλου Κιζιρίδη έφτασε στα χέρια μας λίγες μέρες πριν από τη κυκλοφορία του στο ComicdomCon Athens 2016 και δεν υπήρχε περίπτωση να μην σας το παρουσιάζαμε!
Ο μυστηριώδης ξένος που γνωρίσαμε στα πρώτα δύο τεύχη συνεχίζει την ιστορία του και μας μεταφέρει στην αρχαία Αθήνα. Μην μπορώντας να επιστρέψουν στο σήμερα και χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους απ’ το μέλλον, το δωδεκαμελές πλήρωμα του σκάφους KRONOS, βάζει τα δυνατά του για να εξολοθρεύσει τα περίεργα τέρατα που είναι διάσπαρτα στη πόλη, μιας και νοιώθουν υπαίτιοι καθώς δημιουργήθηκαν από το ταξίδι τους στον χωροχρόνο. Οι κάτοικοι της αρχαίας Αθήνας τους περνάνε για τους Ολύμπιους θεούς κι αυτοί δεν το αρνιούνται. Υιοθετούν μάλιστα και τα ονόματα τους. Στο παρόν, η επιστημονική ομάδα που έστειλε τα 12 άτομα στο ταξίδι τους στο χωροχρόνο ανησυχεί και προχωράει στο σχέδιο Β.

Η πλοκή του Among the Gods #3 είναι γρήγορη, πλούσια σε δράση, ενώ αρχίζουμε να εμβαθύνουμε όλο και πιο πολύ στους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών μας. Οι πιθανότητες που ανοίγονται σ αυτό το τεύχος είναι πάρα πολλές και είμαι σίγουρος ότι ο Κιζιρίδης έχει πολλές ακόμα εκπλήξεις να μας παρουσιάσει.

Το σχέδιο του Κιζιρίδη έχει δυνατά σημεία όπως η απεικόνιση προσώπων και οι όμορφες σκηνές μάχης με φυσική κίνηση. Τα background είναι καλοδουλεμένα, και οι στολές των πρωταγωνιστών έχουν υπέροχες, ψαγμένες λεπτομέρειες.

Το Among the Gods #3 είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο τεύχος της σειράς, τόσο σε σενάριο όσο και σε σχέδιο. Ο Κιζιρίδης εξελίσσεται και αυτό που κερδίζει είναι το κοινό που απολαμβάνει αυτή την όμορφη ιστορία.

Βρείτε τα τρία τεύχη του Among the Gods και τον Παύλο Κιζιρίδη στο χώρο των αυτοεκδόσεων του ComicdomCon Athens 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το τριήμερο 15-17 Απριλίου.


Βαθμολογία: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου