Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

«Μαύρο Φως» ReviewΠόσοι από σας τολμάτε να κοιτάξετε κατευθείαν μέσα στο μαύρο φως; Πιστέψτε με, η λάμψη του δεν θα σας τυφλώσει, θα σας απελευθερώσει. Είστε όμως διατεθειμένοι να αποδεχτείτε αυτό που θα ανακαλύψετε μέσα του;  

Το «Μαύρο Φως», σε σενάριο Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, και σχέδιο από τον Άρη Λάμπο θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας. Πρόκειται για μια ανθολογία comic με άκρως ανατριχιαστικές ιστορίες ψυχολογικού τρόμου. Σε μερικές απ αυτές μάλιστα, τα «τέρατα» δεν είναι καθόλου μα καθόλου φανταστικά. Είναι «άνθρωποι», ικανοί για φρικαλεότητες που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε…
Αποτελούμενο από 5 ιστορίες, το «Μαύρο φως» θα γίνει το πολύτιμο εργαλείο με το οποίο θα «σκαλίσετε» το υποσυνείδητο σας. Θα το διαβάστε ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας νέους παραλληλισμούς μεταξύ των ιστοριών του και της «αθώας» μικροαστικής ζωούλας σας. Το ότι τόσα πολλά φρικτά πράγματα πηγάζουν απ την πεζή πραγματικότητα είναι το κλειδί που κάνει αυτό το βιβλίο τόσο διαολεμένα ανατριχιαστικό και πετυχημένο.

 Οι ιστορίες του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου παρόλο που είναι απόκοσμες έχουν κάτι από τις ζωές όλων μας. Οι χαρακτήρες καθημερινοί αλλά ταυτόχρονα με ανεξήγητες υπερφυσικές δυνάμεις είναι ένα κράμα που όμοιο του δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Η εικονογράφηση του Άρη Λάμπου ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα των ιστοριών. Σκοτεινά πάνελ αλλά ξεκάθαρα στο μάτι του αναγνώστη. Παρότι επικρατεί πολλή μαυρίλα, ο Λάμπος έχει καταφέρει να απεικονίσει όσα σκοτεινά πράγματα του επιτάσσει το σενάριο χωρίς να σε κουράζει. Εκεί όμως που του βγάζω το καπέλο είναι στις εκφράσεις των προσώπων των χαρακτήρων. Αν παρατηρήσετε τα πρόσωπα των χαρακτήρων στα πάνελ, θα πιάσετε και το σφυγμό της κάθε ιστορίας.

Το «Μαύρο Φως» αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους εσάς που προτιμάστε να τυραννάτε το μυαλό σας, και να γίνει το βιβλίο σύντροφος σας στις εσωτερικές αναζητήσεις σας.


Βαθμολογία: 8

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

1 σχόλιο: