Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Ο Βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας Advanced Review«Πες μου τι στέκεσαι Θανάση, ορθός, βουβός σα λείψανο, στα μάτια μπρος; Γιατί Θανάση μου, βγαίνεις το βράδυ; Ύπνος για σένανε δεν είν' στον 'Αδη;»Το εξαιρετικό ποίημα φαντασίας «Ο Βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας» του εθνικού μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη μεταμορφώθηκε σε comic, σε σενάριο της Βέρας Καρτάλου και σχέδιο του Νίκου Παπαμιχαήλ!

Ο Θανάσης Βάγιας, πρωτοπαλίκαρο του Αλή Πασά φέρεται ως υπεύθυνος της σφαγής 600 Γαρδικιωτών το 1812. Η επαίσχυντη αυτή πράξη ωθεί τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη στη προσπάθεια απόδοσης δικαιοσύνης μέσα απ το ποίημα του στους Γαρδικιώτες έστω και πολλά χρόνια μετά.

Η ατμόσφαιρα του comic είναι σκοτεινή και ανατριχιαστική, απόλυτα πιστή στο ύφος του ποιήματος. Ο αναγνώστης ακολουθεί τη πορεία της βασανισμένης χήρας του Θανάση Βάγια, η οποία περιφέρεται στην ύπαιθρο φτωχή, ταλαιπωρημένη, και ντροπιασμένη. Οι πράξεις του πεθαμένου άντρα της δεν την αφήνουν να ησυχάσει.

Ο Νίκος Παπαμιχαήλ καταφέρνει μέσα απ το φυσικό και λεπτομερές σχέδιο του να κάνει το έργο του Βαλαωρίτη ακόμα πιο ανατριχιαστικό για τον αναγνώστη. Αποδίδει μεγάλη θεατρικότητα στα πρόσωπα των χαρακτήρων, ενώ η απεικόνιση του βρυκόλακα Θανάση Βάγια θα σας κόψει το αίμα.

Το σενάριο της Βέρα Καρτάλου ακολουθεί πιστά το ποίημα, χωρίζοντας όμως τις επιμέρους σκηνές με τρομερή μαεστρία. Η πλοκή ρέει αβίαστα, και δεν σου κάνει καρδιά να το αφήσεις πριν το τελειώσεις!

Το comic «Ο Βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας» είναι ένα εξαιρετικό έργο από δύο δημιουργούς με απίστευτο μεράκι και ταλέντο. Όχι μόνο μετέφεραν με απόλυτη επιτυχία και σεβασμό το ποίημα του Βαλαωρίτη σε comic αλλά κατάφεραν επίσης να το εξελίξουν δίνοντας του μια φρέσκια και νεανική ματιά!

Στο προσεχές AthensCon, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, στο κλειστό στάδιο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου θα κάνει την εμφάνιση του στο αναγνωστικό κοινό το comic «Ο Βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας»! Μην τολμήσετε να φύγετε πριν το αποκτήσετε, γιατί ποιος ξέρει, θα κοιμάστε μετά ήσυχοι τα βράδια;


Βαθμολογία 8/10

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου