Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

OMG Zombie! #3 Advanced ReviewΑν τα βάλετε κάτω, ολόκληρη η ιστορία του ανθρώπινου είδους έχει σημαδευτεί από 1 και μόνο φρούτο. Το μήλο. Για ένα μήλο δεν έφυγαν απ τον παράδεισο ο Αδάμ και η Εύα; Το μήλον της έριδος δεν ήταν η αιτία να φαγωθούν μεταξύ τους η Τροία με την Ελλάδα; Ο Steve Jobs μανταρίνι έβαλε για σήμα στην τρανή εταιρία του; Όχι δα! Μήλο έβαλε!Έτσι και στη τριλογία «OMG Zombie!» πρωταγωνιστής είναι ΤΟ μήλο! Το μήλο απ το οποίο προκλήθηκε η σιχαμερή και άκρως άβολη και δυσάρεστη ζομποαποκάλυψη!

Φτάσαμε αισίως στο τρίτο βιβλίο «OMG Zombie!» του Νικόλα Στεφαδούρου και των εκδόσεων Webcomics, στο βιβλίο όπου όλα τελειώνουν! Αλλά για να κατανοήσουμε πως τελειώνει κάτι, πολύ συχνά, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως ξεκίνησε!

Το «OMG Zombie! #3» κινείται σε 2 άξονες. Σε πρώτη φάση θέτει σκοπό να μας εξηγήσει πως φτάσαμε στη ζομποαποκάλυψη, ενώ παράλληλα έχει χρέος σε όλους εμάς να συνεχίσει την εξιστόρηση της περιπέτειας του Μισέλ και της τρελής παρέας του, η οποία βρισκόταν σε κρίσιμο στάδιο στο φινάλε του δεύτερου τεύχους.

Οι φίλοι του Μισέλ βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο καθώς έχουν απαχθεί από τη ξανθιά αρχηγό υπερζόμπι, η οποία τους έχει μεταφέρει σε μία πόλη με ζόμπια που ελέγχει. Ο Μισέλ λοιπόν και η γκοθού γκόμενα του θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να μπουκάρουν μέσα και να γλυτώσουν τους φίλους τους, προτού τους φάνε ή γλεντήσουν ποικιλοτρόπως τα υπέροχα κωλαράκια τους…

Τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα όταν ο Μισέλ και η γκοθού γκομένα του θα συναντήσουν μερικούς συμμάχους με εξαιρετικές ικανότητες μάχης! Όλοι μαζί τότε μπουκάρουν στη πόλη με σκοπό να σώσουν τους αθώους φίλους του Μισέλ και να φτάσουν στο πρόσωπο κλειδί πίσω απ τη ζομποαποκάλυψη, το οποίο βρίσκεται  κι αυτό εκεί αιχμάλωτο απ τα ζόμπια.

Ακολουθούν μια επική μάχη τεσσάρων καρέ αντί 30 σελίδων (!), μπόλικη αγωνία, καναδυό ανατροπές, μια συγκινητική σκηνή, και ένα φινάλε, μα ένα φινάλε, που θα σας κάνει να παραμιλάτε! Εγώ βασικά έχω διαβάσει τις τελευταίες σελίδες ξανά και ξανά και δεν το χορταίνω!
Το «OMG Zombie! #3» είναι από πλευράς πλοκής το καλύτερο της τριλογίας. Η ιστορία ρέει αβίαστα πάνελ με το πάνελ και σελίδα με τη σελίδα. Οι πρωταγωνιστές καταφέρουν και να εξελιχθούν περαιτέρω αλλά να φτάσει κι ο καθένας απ αυτούς στην ολοκλήρωση του. Υπάρχει ισορροπία μεταξύ των κωμικών και δραματικών σκηνών και μια φυσική εναλλαγή τους ,η οποία δεν κουράζει τον αναγνώστη και επίσης βοηθά στην επίτευξη κορύφωσης του έργου.

Το σχέδιο του Στεφαδούρου συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά με την εξέλιξη του όλα αυτά τα χρόνια. Οι χαρακτήρες που απεικονίζει είναι πεντακάθαροι, λεπτομερέστατοι, και με ένα μπρίο που σπάνια συναντάς στην ελληνική σκηνή comics. Εξαιρετική δουλειά επίσης με τα χρώματα από τους Χρήστο Γούση (flat) & Μίλτο Καρπονίδη, οι οποίοι απογείωσαν τα καταπληκτικά σχέδια του Νικόλα Στεφαδούρου!

Μη χάσετε λοιπόν στο AthensCon, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου στο κλειστό στάδιο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, το «OMG Zombie! #3», το επικό φινάλε της υπέρτατης ζομποιστορίας με τους πιο κουλούς αλλά και αγαπητούς πρωταγωνιστές που γνωρίσατε ποτέ!


Βαθμολογία: 9/10

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου