Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ επιστρέφει στο ΚΟΜΙΞ…Τελικά η Καθημερινή είπε να κάνει την πιο τρελή ανατύπωση στο ΚΟΜΙΞ…

ΚΟΜΙΞ #32 – Μιας Δεκάρας ΝιάταΔεν χρειάζεται καν γράψουμε σχεδιαστή και σεναριογράφο…  Που την έχω διaβάσει όμως αυτήν την ιστορία πάλι; Για βοηθήστε με να θυμηθώ… Μα ναι! Στο ΚΟΜΙΞ #154 του Τερζόπουλου κύριοι. Έχουμε δηλαδή άλλη μια ανατύπωση της σειράς η οποία ανήκει στα Χαμένα Επεισόδια του Βίου και της Πολιτείας του θείου Σκρουτζ.

Ο συμβολισμός του Banner

Τα μπανεράκι στο εξώφυλλο το βλέπετε κάτω αριστερά; Αυτό μας δίνει κάποια σημαντικά στοιχεία. Ότι όντως πρόκειται να ασχοληθούν με τον Βίο αλλά και μάλλον από ότι φαίνεται θέλουν να βάλουν τις ιστορίες με τη χρονολογική σειρά! Ομολογώ ότι κάτι τέτοιο δεν το περίμενα καθώς το θεωρώ πιο χαζό από τις ανατυπώσεις που ήδη γίνονται. Ο Βίος και η Πολιτεία πλέον μπορούν να βρεθούν τρομερά εύκολα και στο ίντερνετ σε ξένες εκδόσεις όπως οι τόμοι της Fantagraphics ή υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή. Ακόμα πιστεύω ότι οι περισσότεροι φαν του Ρόσα στην Ελλάδα έχουν αγοράσει το Βίο και Τα Χαμένα Επεισόδια.

Απρόσμενη κίνηση!

Η κίνηση ήταν απρόσμενη αλλά με είχε φάει η περιέργεια τι θα έκαναν εάν έβαζαν την ιστορία Ντόναλντ για Πάντα διότι αυτή ήταν η επόμενη μεγάλη ιστορία του Ρόσα (όπως έχουμε ξαναπεί έβαζαν μέχρι στιγμής τις μεγάλες ιστορίες του Ρόσα) όμως δεν είχε εξώφυλλο από τον δημιουργό. Άρα σκεφτόμουν ότι κάτι παίζει. Δηλαδή ή θα την προσπεράσουν ή θα γίνει κάτι άλλο.  Εάν θέλανε τον Βίο γιατί έπρεπε να βάλουν και τους Χάρτες του Κολόμβου, στο ΚΟΜΙΞ #31; Η όλη φάση φαίνεται σαν αλλαγή της στιγμής. Παρόλα αυτά να πω ότι το εξώφυλλο είναι όμορφο αλλά το κατάμαυρο πλαίσιο και μεγάλα γράμματα στη ράχη με ξενερώνουν πολύ!

Το υπόλοιπο τεύχος;

Τέλος, να πω ότι η περισσότερες ιστορίες του Βίου όπως αυτή που θα δούμε στο ΚΟΜΙΞ #32 είναι μόνο 15 σελίδες! Άρα τι θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο τεύχος; Η ιστορία δεν αποτελεί ούτε το 1/5 του τεύχους. Είναι στην τελική κάτι παραπάνω από δεκασέλιδη. Λέτε να δούμε καμιά καλή συνοδευτική ή μπα; Πάντως, είναι γεγονός ότι ξεζουμίζουν τον Ρόσα και κάνουν τόσες συνεχόμενες ανατυπώσεις που o Τερζόπουλος φαντάζει Άγιος με τις ανατυπώσεις του Μπαρκς που έκανε μερικές φορές. Και το καλοκαίρι που πολύ πιθανό να δούμε τους τόμους της Βιβλιοθήκης ΚΟΜΙΞ θα είναι το απόλυτο ξεζούμισμα.


Κώστας ΚόμιξΟ Κώστας δημιούργησε την ΚΟΜΙΞ Wiki το 2011 και την εμπνεύστηκε από το περιοδικό ΚΟΜΙΞ που είναι απ τα πιο αγαπημένα περιοδικά με comics της χώρας μας. Έχει πολλές πληροφορίες για ιστορίες, χαρακτήρες και φυσικά για δημιουργούς όπως ο Καρλ Μπαρκς! Μαζί με την ομάδα του έχουνε δημιουργήσει πολλά άρθρα, και με την ενδελεχή έρευνα που έχουνε κάνει έχουνε συγκεντρώσει στην ελληνική γλώσσα διάφορες σημαντικές πληροφορίες για τους αγαπημένους μας ήρωες και σχεδιαστές. Το DisneyComicsPress είναι μια νέα σελίδα που δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να σχολιάζουνε εκδόσεις Ντισνευ, να γράφουνε άρθρα σχετικά και με τις ελληνικές αλλά και τις ξένες εκδόσεις αλλά και για να ενημερώνουνε τον κόσμο για τα νέα γύρω από τις έντυπες (ξένες ή ελληνικές) εκδόσεις.

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου