Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

«Doctor Strange: Ο Όρκος» ReviewΟ Υπέρτατος Μάγος κι ο έμπιστος βοηθός του βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο! Ακολουθήστε τον Doctor Strange, τον Wong, και τη Νυχτερινή Νοσοκόμα σε μια συγκλονιστική περιπέτεια με τις δυνάμεις του κακού  όχι μόνο στον δικό μας κόσμο, αλλά και σε μαγικές διαστάσεις που ούτε καν φανταζόσασταν ότι υπήρχαν!Οι Εκδόσεις Οξύ έφεραν στην Ελλάδα ένα απ τα πιο πετυχημένα και καλογραμμένα graphic novel της Marvel των τελευταίων χρόνων. Το «Doctor Strange: Ο Όρκος» σε σενάριο Brian K. Vaughan και σχέδιο του Marcos Martin είναι βιβλίο-σταθμός στην 54χρονη ιστορία του Doctor Strange στο σύμπαν της Marvel. Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό; Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή…

Ο Doctor Strange, ο οποίος βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση, μεταφέρεται απ τον πιστό βοηθό του, Wong, στο άσυλο της Νυχτερινής Νοσοκόμας. Κάποιος τον έχει πυροβολήσει, κι αν υπάρχει έστω και μία ελπίδα να σωθεί, αυτή βρίσκεται στα χέρια της Νυχτερινής Νοσοκόμας.

Η Νυχτερινή Νοσοκόμα αφαιρεί τη μαγική σφαίρα απ το στήθος του Doctor Strange. Μπορεί να διέφυγε τον κίνδυνο αλλά ο Υπέρτατος Μάγος δεν είναι στα καλύτερα του. Θέλει να κυνηγήσει αυτόν που του επιτέθηκε και του έκλεψε το ελιξίριο του Ότκιντ, το φάρμακο δηλαδή για όλες τις ανθρώπινες αρρώστιες. Ο Doctor Strange είχε πάει σε μια άλλη διάσταση για να το αποκτήσει προκειμένου να θεραπεύσει την επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο που έχει ο Wong.

Το κυνηγητό που ξεκινά μετά δεν έχει τελειωμό. Ο Doctor Strange, ο Wong κι η Νυχτερινή Νοσοκόμα προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτής της παράξενης αλλά και σημαντικότατης υπόθεσης. Επισκέπτονται το εργαστήριο του Δόκτορα Χιλτ, στον οποίον είχε δώσει δείγμα ο Doctor Strange απ το ελιξίριο για να αναλύσει και τον βρίσκουν νεκρό. Το Μάτι του Αγκαμόττο τους οδηγεί μετά στο κρησφύγετο του Μπρίγκαντ, του κλέφτη δηλαδή του ελιξιρίου, και μετά από μια αγωνιώδη μάχη σε πολλά επίπεδα, ο Doctor Strange καταφέρνει να μάθει ότι ο κλέφτης είχε βοήθεια από έναν μάγο που λεγόταν Γουέστ. Ο Γουέστ μάλιστα ήταν ο χειρουργός που είχε προσπαθήσει να διορθώσει τα κατεστραμμένα χέρια του Doctor Strange μερικά χρόνια πριν.

Στη συνέχεια μαθαίνουμε το ιστορικό του Γουέστ. Αποφασισμένος να διορθώσει τα κατεστραμμένα χέρια του Doctor Strange, ο Γουέστ γίνεται μαθητής του Αρχαίου, του δασκάλου δηλαδή του Strange, αλλά αποφασίζει να τα παρατήσει σύντομα γιατί ήθελε να εφαρμόσει τη μαγεία στους ασθενείς του. Μετά από ένα ιδιαίτερα ατυχές συμβάν με έναν ασθενή σε τελικό στάδιο καρκίνου, ο Γουέστ αντί να παραδοθεί στην αστυνομία, συνάπτει μια επικερδή συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο της φαρμακευτικής Timely.

Στη τελική μάχη με τον Γουέστ, ο Doctor Strange θα αναγκαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό του, να υπερπηδήσει ένα σωρό εμπόδια, και να πάρει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μια απόφαση σε ένα δίλλημα όπου καμία απ τις δύο απαντήσεις δεν είναι σωστή.

Το «Doctor Strange: Ο Όρκος» είναι μια εξαιρετική ιστορία origin για τον Υπέρτατο Μάγο του σύμπαντος της Marvel. Ένα έξοχο θρίλερ, με μεγάλες δόσεις μυστηρίου, που η παλινδρομική τεχνική του αφήγησης, δεν θα σας αφήσει δευτερόλεπτο αδιάφορους. Τα σχέδια του Martin είναι λεπτομερέστατα χωρίς να σε κουράζουν, ρεαλιστικά αλλά και φαντασμαγορικά όταν το απαιτούσαν οι μαγικές μάχες. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι η συνεργασία Vaughan-Martin αποφέρει πάντα πανέμορφα αποτελέσματα. Οι δυο τους συνιστούν μια Dream Team της 9ης Τέχνης.

Το graphic novel «Doctor Strange: Ο Όρκος» κυκλοφορεί στα ελληνικά απ τις Εκδόσεις Οξύ και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.


Βαθμολογία: 8/10
Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου