Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι Μεγάλοι Παλαιοί #1 Phoenix του Osamu TezukaΤο Comics in Greece καλωσορίζει στην ομάδα του το νέο του συντάκτη Σπύρο Ανδριανό! Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συνεργαζόμαστε με έναν μεγάλο γνώστη και εραστή της 9ης Τέχνης. Ο Σπύρος μεταξύ άλλων θα αναλάβει τη μόνιμη στήλη «Οι Μεγάλοι Παλαιοί», μέσα απ την οποία θα ρίχνει άπλετο φως σε κλασσικές ιστορίες και μεγάλους δημιουργούς της 9ης Τέχνης. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει η αγαπημένη σας στήλη!

Ακολουθεί το πρώτο του αφιέρωμα για το Phoenix του Osamu Tezuka.


Το απόλυτο αριστούργημα και magnus opus του Θεού (ένας είναι ο Θεός) των manga Osamu Tezuka είναι το Phoenix (火の鳥 Hi no Tori).

Ένα έργο που αρχικά ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '50 (1954) για να αρχίσει στην τελική του μορφή το 1967 και δυστυχώς να μείνει ανολοκλήρωτο (τουλάχιστον για έναν ακόμα τόμο) μέχρι το 1989, λόγω θανάτου του δημιουργού, σε 12 τόμους...Το έργο μιλάει για την αναβίωση και την προσπάθεια του ανθρώπου να αποκτήσει την αθανασία σε κάθε εποχή της ύπαρξης του (από την προϊστορία μέχρι το μακρινό μέλλον που εναλλάσσονται σε κάθε τόμο/tankobon της σειράς) και αυτό θα γίνει δυνατό μόνο με το να έχει στην κατοχή του το μυθικό πουλί Φοίνικα, που το αίμα του δίνει αυτή την δυνατότητα… Η αθανασία δεν είναι ευλογία όπως ο άνθρωπος νομίζει αλλά τελικά κατάρα όπως διαπιστώνει στη συνέχεια… Όλες οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του Tezuka (όπως και στο Buddha) βρίσκονται μέσα σε αυτό το κλασσικό manga σε έναν συνδυασμό από historic &science fiction πλοκή όπως μόνο ένα ιερό τέρας της 9ης τέχνης μπορεί να δημιουργήσει... Ότι άλλο και να πούμε γι' αυτό το αριστουργηματικό ποίημα θα ήταν άσκοπο… Ένα manga που αξίζει να υπάρχει στη συλλογή κάθε φίλου (και όχι μόνο) των κόμικς...


Ο Σπύρος Ανδριανός γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Αγαπά πολύ τα comics, είναι μανιώδης συλλέκτης τους, ενώ πολύ συχνά δημιουργεί κιόλας. Όταν δεν ασχολείται με τα comics διαβάζει κάποιο βιβλίο του αγαπημένου του συγγραφέα, Yukio Mishima, ή βλέπει ταινίες του Woody Allen τρώγοντας πίτσα.
Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου