Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Grave Lillies #1 ReviewΤι κάνεις όταν επιζείς από μια έκρηξη χωρίς γρατζουνιά και δεν θυμάσαι τίποτα συγκεκριμένο για το παρελθόν σου, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτεις ότι διαθέτεις απίστευτες δυνάμεις;

Την απάντηση σ αυτά τα ερωτήματα καθώς και σε πολλά άλλα μυστήρια προσπαθούν να δώσουν οι Cullen Bunn και Γιώργος Καμπάδαης στο πρώτο τεύχος του νέου τους comic με τίτλο “Grave Lilies” το οποίο κυκλοφορεί απ τη Ζ2 Comics.Πέντε κορίτσια, η Celeste, η Rowan, η Naomi, η Bailey, κι η Elsie βρίσκονται ξαφνικά κυνηγημένες από μια σκιώδης οργάνωση η οποία τις θέλει οπωσδήποτε αιχμάλωτες της. Στο πρώτο τους κυνηγητό με τους στρατιώτες της οργάνωσης, τα κορίτσια θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να κάνουν μερικά πολύ προχωρημένα κόλπα, αλλά μερικά απ αυτά δεν είναι και τόσο αθώα.

Η ατμόσφαιρα του πρώτου τεύχους θέτει τις βάσεις για μια ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη, και πετυχημένη ιστορία μυστηρίου. Το χιούμορ είναι αβίαστο και υπάρχει διάχυτο σε όλες τις σελίδες, ενώ οι διάλογοι του Bunn είναι φυσικότατοι, ανάλαφροι, αλλά και με βάθος όταν αυτό χρειάζεται.

Τα σχέδια του Καμπάδαη δίνουν ένα καρτουνίστικο στυλ στο βιβλίο, το οποίο του ταιριάζει γάντι καθώς πρόκειται για μια απίστευτη περιπέτεια 5 κοριτσιών στην εφηβεία. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι έχει κάνει φοβερή δουλειά στα πρόσωπα και τις σιλουέτες των πρωταγωνιστριών, δίνοντας σε κάθε μία απ αυτές το δικό της μοναδικό στυλ που της αξίζει. Η παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιείται είναι απαλή και χαρούμενη με έντονες εκρήξεις χρωμάτων εδώ και εκεί, πράγμα που το κάνει πολύ ελκυστικό στα μάτια του αναγνώστη, ενώ δεν λείπουν οι σκοτεινές πινελιές όταν το απαιτεί το σενάριο.

Το Grave Lilies #1 είναι ένα εξαιρετικό πρώτο τεύχος. Χωρίς να αποκαλύπτει πολλά, σε βάζει στο τριπάκι να αναρωτιέσαι τι θα γίνει παρακάτω. Η ανάγνωση του γίνεται γρήγορα και χωρίς σπαζοκεφαλιές, κι αυτό είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης ιστορίας. Μόλις το τελειώσετε, σίγουρα θα ανυπομονείτε για το δεύτερο τεύχος!


Βαθμολογία 8/10Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου