Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Panel Patrol #1 NYX ReviewΈνα από τα πιο ενδιαφέροντα limited series με mutants της περασμένης δεκαετίας ήταν και το ΝΥΧ που έγραφε τότε ο μετέπειτα editor in chief της Marvel, Joe Quesada, με σχέδια από Joshua Middleton (τεύχη #1–4) και Rob Teranishi (τεύχη #5-7) απο το 2003 μέχρι το 2005. Η σειρά εστιάζει στη ζωή 4 νέων ανθρώπων μεταλλαγμένων (που οι περισσότεροι μόλις ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους) και μιας γυναίκας που δεν είναι μεταλλαγμένη αλλά μπλέκεται και αυτή σε φασαρίες όταν αποφασίζει να ακολουθήσει μία κοπέλα από την ομάδα που τυγχάνει να είναι και μαθήτρια της στο σχολειό που εργαζόταν. 
 

Να σημειώσουμε ότι μία από τις μεταλλαγμένες της παρέας είναι και η γνωστή πια (και κλώνος του Wolverine) Laura Kinney/X-23, που εδώ σε αυτή τη σειρά κάνει και την πρώτη επίσημη εμφάνιση της στα comics...Αγώνας για επιβίωση, όχι ενάντια σε sentinels ή hellfire club και κακές αδελφότητες μεταλλαγμένων, αλλά της ίδιας της καθημερινής ζωής, της προκατάληψης και του ρατσισμού που, τις περισσότερες φορές είναι σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο...

Η σειρά έβγαλε και ένα δεύτερο λιγότερο πετυχημένο sequel το 2008 “NYX: No Way Home”, γραμμένο από την Marjorie M. Liu σε σχέδια του Kalman Andrasofszky.

Σπύρος Ανδριανός


Ο Σπύρος Ανδριανός γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Αγαπά πολύ τα comics, είναι μανιώδης συλλέκτης τους, ενώ πολύ συχνά δημιουργεί κιόλας. Όταν δεν ασχολείται με τα comics διαβάζει κάποιο βιβλίο του αγαπημένου του συγγραφέα, Yukio Mishima, ή βλέπει ταινίες του Woody Allen τρώγοντας πίτσα.
Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου