Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Οι Μεγάλοι Παλαιοί #15 Batman: Year TwoBatman: Year Two λοιπόν, από τους Mike W. Barr, Alan Davis, Paul Neary, Alfredo Alcala, Mark Farmer και Todd McFarlane. ( Detective Comics #575-578)
Σε προηγούμενο άρθρο μου (Μεγάλοι Παλαιοί #13) αναφερθήκαμε στο αριστουργηματικό Batman: Year One των Miller/Mazzucchelli. Η επιτυχία αυτής της σειράς ώθησε τους editors της DC να αναζητήσουν το sequel αυτής της ιστορίας έστω και με άλλους δημιουργούς... Και αυτή η ευκαιρία δόθηκε με μία ξεχασμένη ιστορία του Mike W.Barr από τις αρχές της δεκαετίας του '80 (με αρχικό τίτλο Batman:1980) και η συνέχεια στα τεύχη του Detective Comics (#575-578) ήταν εξίσου απολαυστική...

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης ιστορίας (year one), ο Batman είναι πλέον ο αναγνωρισμένος προστάτης του Gotham City, και ο επιθεωρητής Gordon πλέον ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Η επιστροφή ενός παλαιού vigilante του Gotham, του Reapper (Θεριστής), που χρησιμοποιεί ανορθόδοξους και βίαιους τρόπους για να αποδίδει δικαιοσύνη θα φέρει αντιμέτωπους τους δύο άντρες όχι μόνο μαζί του, αλλά και μεταξύ τους.

Μετά απο μία οδυνηρή ήττα στα χέρια του Reapper, o Batman καταλαβαίνει ότι πρέπει να τον αντιμετωπίσει με τα ίδια βίαια μέσα και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το όπλο με το οποίο ο Joe Chill είχε σκοτώσει τους γονείς του (και το είχε κρυμμένο όλα αυτά τα χρόνια). Αυτό θα κάνει τον Gordon να τον θεωρήσει το ίδιο επικίνδυνο με τον Reapper… Ειδικά δε όταν ο Batman αποφασίζει να συνεργαστεί με τοπικούς crime lords για να αντιμετωπίσουν μαζί την απειλή του Reapper. Οι αρχηγοί του εγκλήματος προτείνουν στον Batman έναν συνεργάτη που δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που χρόνια πριν είχε στερήσει την ζωή των γονιών του, τον Joe Chill!!! Toν οποίον ο Batman σκοπεύει να σκοτώσει με το ίδιο αυτό όπλο ,όταν τελειώσουν με τον Reapper....

Τα σχέδια στο πρώτο τεύχος αναλαμβάνουν οι Paul Neary&Alan Davies, ενώ από το αμέσως επόμενο ο τότε πολύ ανερχόμενος Todd McFarlane (στην αρχή με inks του Alfredo Alcala, μετά μόνος του) και το σχεδιαστικό του στυλ αποτελεί έναν πρόδρομο αυτού που θα ακολουθήσει χρόνια αργότερα στον Spawn (εμφανέστατα επηρεασμένος από Batman αισθητική), με σκοτεινά panels, απέραντες κάπες που ανεμίζουν και πλαστικοποιημένες, σχεδόν φιδίσιες κινήσεις των σωμάτων των ηρώων...
Τα τεύχη αυτά κυκλοφόρησαν και σε trade το 1990 ενώ στην έκδοση του 2002 ονομάστηκε Batman Year Two: Fear the Reapper.
Η ιστορία αυτή έβγαλε και ένα sequel (Full Circle) για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο, ενώ πάνω σε αυτή και πολλά στοιχεία της πλοκής της βασίστηκε και κάποια χρόνια αργότερα η animated movie Batman: Mask of the Phantasm.


Σπύρος Ανδριανός

Ο Σπύρος Ανδριανός γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Αγαπά πολύ τα comics, είναι μανιώδης συλλέκτης τους, ενώ πολύ συχνά δημιουργεί κιόλας. Όταν δεν ασχολείται με τα comics διαβάζει κάποιο βιβλίο του αγαπημένου του συγγραφέα,Yukio Mishima, ή βλέπει ταινίες του Woody Allen τρώγοντας πίτσα.


Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου