Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Απρίλιος 2017: Μίκυ ΜάουςΟ Απρίλιος για το Μίκυ Μάους και τις υπόλοιπες Ντισνεϊκές εκδόσεις!

Το Νησι των θησαυρών 3 &  η ιστορία του Κάστυ

Η ιστορία του Τουρκόνι συνεχίζει με τον τρίτο και τελευταίο μέρος της στο Μίκυ Μάους #147 του Απρίλη. Το Μίκυ Μάους #148 μπορεί να έχει εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον υπέροχο Κάστυ αλλά η ιστορία «Το Κουκλοθέατρο του Τρόμου» έχει μόνο δικό του το σενάριο. Στο σχέδιο έχουμε τον Ενρίκο Φατσίνι. Άρα έχουμε πάλι όπως μας έχει συνηθίσει το Μίκυ Μάους της Β΄ Περιόδου μια ιστορία του Κάστυ ΜΟΝΟ στο σενάριο. Ακόμα να μπει στο περιοδικό κάποια ιστορία που είναι το σενάριο ΚΑΙ το σχέδιο από τον Κάστυ. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο τις κρατάει στο συρτάρι η Καθημερινή. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ και τον έχω πει πολλάκις στο παρελθόν είναι ότι τις κρατάνε για το ΚΟΜΙΞ, αφότου τελειώσουν οι αναδημοσιεύσεις των ιστοριών του Ντον Ρόσα. Όπως έχουμε πει και ξέρουμε ο Ρόσα δεν είναι άπειρος… Πάντως το εξώφυλλο του Κάστυ και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά αλλά μου έχουν λείψει πολύ οι ιστορίες του σχεδιαστή. Έχουμε να δούμε ιστορία ολόδικη του από το ΚΟΜΙΞ #17 – Οι Επτά Μπόγκλιν.

Να συνεχίσουμε όμως με τα τεύχη του Μίκυ Μάους. Το τεύχος #149 έχει ως κύρια την ιστορία «Ένα Καλοκαίρι στην Πράσινη Λίμνη» (ακόμα δεν έπιασαν οι ζέστες και μπαίνει το Καλοκαίρι στο Μίκυ Μάους χαχα) που πρόκειται για ιστορία από την σειρά Ρεπόρτερ Γκούφυ. Να ειπωθεί πως σχεδιαστής της ιστορίας και γενικά της σειράς είναι ο Τουρκόνι όπως στο Νησί των Θησαυρών. Σύμφωνα με το Inducks, η Καθημερινή προσπέρασε μια ιστορία της σειράς και μας δίνει αυτή που θα δούμε στο #149 που είναι η αμέσως επόμενη. Στο τεύχος #150 θα έχουμε ιστορία του Μάσσιμο Ντε Βήτα με τον Μίκυ και τη Μίννι, «Ο Κοραλλένιος Δράκος». Ωραίος ο Απρίλιος για το περιοδικό αλλά τον βρίσκω σχετικά πιο αδύναμο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Να πούμε και λίγα πραγματάκια και για τις άλλες εκδόσεις. Πιο ενδιαφέρουσα έκδοση για αγορά βρίσκω το Ντόναλντ, ενώ για το ΚΟΜΙΞ τα έχω πει πολλές φορές. Τώρα πλέον που έχουν τις διπλές ανατυπώσεις το περιοδικό πρέπει να μετονομαστεί σε Περιοδικό Ρόσα ή ο Ρόσα και το ΚΟΜΙΞ ή το ΚΟΜΙΞ των ανατυπώσεων. Βέβαια, το  καλό με αυτό είναι ότι θα τελειώσει ο Ρόσα γρήγορα εάν η Καθημερινή συνεχίσει να εκδίδει τα περιοδικά και μετά την λήξη του συμβολαίου τους…Κώστας Κόμιξ

Ο Κώστας δημιούργησε την ΚΟΜΙΞ Wiki το 2011 και την εμπνεύστηκε από το περιοδικό ΚΟΜΙΞ που είναι απ τα πιο αγαπημένα περιοδικά με comics της χώρας μας. Έχει πολλές πληροφορίες για ιστορίες, χαρακτήρες και φυσικά για δημιουργούς όπως ο Καρλ Μπαρκς! Μαζί με την ομάδα του έχουνε δημιουργήσει πολλά άρθρα, και με την ενδελεχή έρευνα που έχουνε κάνει έχουνε συγκεντρώσει στην ελληνική γλώσσα διάφορες σημαντικές πληροφορίες για τους αγαπημένους μας ήρωες και σχεδιαστές. Το DisneyComicsPress είναι μια νέα σελίδα που δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να σχολιάζουνε εκδόσεις Ντισνευ, να γράφουνε άρθρα σχετικά και με τις ελληνικές αλλά και τις ξένες εκδόσεις αλλά και για να ενημερώνουνε τον κόσμο για τα νέα γύρω από τις έντυπες (ξένες ή ελληνικές) εκδόσεις.

 

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου