Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Panel Patrol #2 The Unworthy Thor Review

Όταν διαβάζεις στα forums & letters pages αναγνώστες να λένε ότι πριν δεν διάβαζαν Thor τίτλους και τώρα ο Θεός του κεραυνού είναι ο αγαπημένος τους ήρωας, καταλαβαίνεις την ήδη μεγάλη προσφορά του Jason Aaron στον τίτλο. Kaι αυτό είναι φανερό σε σχεδόν όλους τους mainstream ή μη τίτλους που έχει περάσει αυτός ο εκπληκτικός συγγραφέας (Punisher MAX, Wolverine, Doctor Strange).

Μετά το αριστουργηματικό run στο Thor God of Thunder 1-25 και τα δύο επόμενα run του τίτλου με την Jane Foster να έχει γίνει η νέα Thor,  (αφού ο Thor είναι ανάξιος να κρατάει το Mjolnir - όλα γίνονται στο Original Sin limited series), ο Αaron συνεχίζει ακάθεκτος να εξιστορεί παράλληλα με την Foster και την συνέχεια της ιστορίας του Thor που πλέον ονομάζεται απλά Odinson στη σειρά που μόλις ολοκληρώθηκε Unworthy Thor 1-5.
 Βλέπουμε έναν έκπτωτο Θεό του κεραυνού, πραγματική σκιά του εαυτού του και πνιγμένο μέσα σε ωκεανούς από mead, έχοντας χάσει τον τίτλο του, το σφυρί του, τη θέση του σαν μέλος των Eκδικητών, και τέλος τον ίδιο του τον εαυτό, να περιπλανιέται επάνω στo τράγο του Toothgnasher ανάμεσα στον cosmos, αναμένοντας μέσα από ανούσιες μάχες και καβγάδες να εξιλεωθεί...
Mετά απο μία μάχη στο φεγγάρι με τον Ulik και κάποιους Trolls o Οdinson συναντάει τον The Unseen (τον Nick Fury σε ρόλο νέου Watcher μετά το original Sin), o οποίος τον πληροφορεί ότι υπάρχει ένα νέο σφυρί, ενός νεκρού Thor από έναν νεκρό πια κόσμο... Το οποίο φυσικά αναζητάει έναν νέο κάτοχο, έναν νέο Thor, και που αλλού φυσικά θα τον έβρισκε από τη παλαιά Asgard για την οποία ο ήρωας μας ξεκινά...


....Για να βρει απλά το απόλυτο τίποτα γιατί απλά δεν υπάρχει η Asgard, την οποία όπως τον πληροφορεί ο παλαιός σύντροφος Beta Ray Bill (που με περίσσεια την πήρε ο Collector στη συλλογή του... Όχι ακριβώς την ίδια την Asgard αλλά το σφυρί που έπεσε στο χώμα της φυσικά... Το οποίο σφυρί όπως μαθαίνουμε στα επόμενα τεύχη θέλει να το αποκτήσει και ο φρεσκοδραπέτης απο το Triskelion τιτάνας Thanos!! Ο Odinson όμως θα προστεθεί και ο ίδιος στη συλλογή του Collector μαζί με τον Bill!! Wow!! Και όλα αυτά ουσιαστικά είναι τα 2 πρώτα τεύχη της σειράς!! Μόνο ένας συγγραφέας με τη μαεστρία του Aaron θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο... Χωρίς όμως άλλα spoiler στα επόμενα τεύχη θα δούμε τον Odinson να παίρνει και πάλι τα πάνω του (με το απαραίτητο κούρεμα φυσικά), να δραπετεύει από τις βιτρίνες του Collector, να δοκιμάζει να δει αν το νέο σφυρί ήρθε για εκείνον(;) και φυσικά μαθαίνουμε τί επιτέλους είχε ψιθυρίσει ο Unseen (ex Nick Fury) στο αυτί του και τον έκανε ανάξιο!!! Και τι γίνεται με τα σχέδια του Thanos φυσικά!!To σχέδιο του Olivier Coipel είναι καταπληκτικό, ο καλλιτέχνης έχει γεννηθεί για να σχεδιάζει τον χαρακτήρα και πραγματικά αποδίδει με το καλύτερο και εκφραστικότερο τρόπο την εικόνα ενός έκπτωτου Θεού που τα έχει χάσει όλα αλλά έχει την αξιοπρέπεια και τη δύναμη να συνεχίζει τον αγώνα για τη λύτρωση και εξιλέωση της ψυχής του...

Ο Jason Aaron και με αυτή τη σειρά συνεχίζει το ίδιο δυναμικά και αριστουργηματικά να αφηγείται την ιστορία που ξεκίνησε στο God of Thunder (και απ ότι φαίνεται έχει πολλά ακόμα να πει), και πραγματικά κανένα τεύχος δεν απογοητεύει στο ελάχιστο... Ελπίζω να παραμείνει στον (ή στους) τίτλους για αρκετό καιρό ακόμα γιατί πραγματικά ανανέωσε τον χαρακτήρα, πρόσθεσε καινούργια πράγματα στην ήδη μεγάλη μυθολογία του, κάτι που είχε να γίνει από την εποχή του Simonson στον τίτλο... Αν δεν βρείτε τα τεύχη η επόμενη trade αγορά σας ξέρετε ήδη ποια θα είναι!!!


Σπύρος ΑνδριανόςΟ Σπύρος Ανδριανός γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα όπου ζει μέχρι και σήμερα. Αγαπά πολύ τα comics, είναι μανιώδης συλλέκτης τους, ενώ πολύ συχνά δημιουργεί κιόλας. Όταν δεν ασχολείται με τα comics διαβάζει κάποιο βιβλίο του αγαπημένου του συγγραφέα, Yukio Mishima, ή βλέπει ταινίες του Woody Allen τρώγοντας πίτσα.

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου