Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

GeekTales Woohoo! #6 Η σκοτεινή γοητεία μιας πόλης που λεγόταν RiverdaleTo Riverdale υπήρξε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Με το τέλος του πρώτου κύκλου επεισοδίου να είναι φρέσκο, αποφάσισα να γράψω για όλα εκείνα τα πράγματα που κάνουν το Riverdale να ξεχωρίζει. 
Το Riverdale βασίζεται στη σειρά comics Archie και ακολουθεί την ζωή του έφηβου Archie Andrews και του ερωτικού τριγώνου μεταξύ αυτού, της Betty Cooper και της Veronica Lodge. Οι ιστορίες της σειράς είναι πολλές και οι διαφορετικές εκδόσεις του Archie φωτίζουν και διαφορετικές πτυχές της γεμάτης από περιπέτειες ζωή των κατοίκων του RiverdaleΗ σειρά μετράει 78 χρόνια ζωής και οι τελευταίες εκδόσεις χαρακτηρίζονται από μία έντονη υφολογική μεταβολή προς σκοτεινότερες και πιο ενήλικες ιστορίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ιστορίες όπως το Afterlife with Archie και το Chilling Adventures of Sabrina. Ιστορίες που προτείνω ανεπιφύλακτα!
Όταν πέρσι κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες και τα πρώτα διαφημιστικά για τη σειρά, μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία και όχι απλώς επειδή βασιζόταν στο επιτυχημένο concept της εφηβικής σαπουνόπερας. Πράγματι, η σειρά βασίζεται έντονα στις ρουμπρίκες του εφηβικού δράματος, ωστόσο τις εμπλουτίζει χτίζοντας ένα μυστήριο που αποκαλύπτεται σταδιακά μέχρι την αποκορύφωση του δράματος και τη δημιουργία των θεμελίων για μία ακόμη πιο απόκοσμη και σκοτεινή ιστορία για τον επόμενο κύκλο επεισοδίων.

Ένα συστατικό στοιχείο το οποίο με έκανε να ερωτευτώ τη συγκεκριμένη σειρά είναι η μοναδική κινηματογράφηση. Αντλώντας στοιχεία από κλασικά τηλεοπτικά αριστουργήματα (βλ. Twin Peaks), το Riverdale καταφέρνει να αναζωογονήσει το είδος και να το κάνει ελκυστικό και στο 2017. Η εικόνα της σειράς είναι εξαιρετικά στιλπνή, τα χρώματα ερωτικά και η επεξεργασία των ηρώων (μέσω των φίλτρων, των σκιών κλπ.) τους κάνει να φαντάζουν τόσο οικείοι όσο και απόκοσμοι. Η εικόνα είναι αψεγάδιαστη με έναν τρόπο που δεν αποξενώνει τον τηλεθεατή, αλλά συμβάλλει στην έντονη συμμετοχή του στην ίδια την ιστορία. Τα χρώματα σε τραβούν στο βάθος ενός πολύχρωμου και σκοτεινού παραμυθιού, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η αψεγάδιαστη εικόνα σε συνδυασμό με το σκοτάδι των θεματικών κύκλων της σειράς έρχεται σε παραλληλία με την ίδια την ιστορία: η όμορφη, μικρή, επαρχιακή πόλη η οποία, ωστόσο, κρύβει ένοχα μυστικά.

Συστατικό στοιχείο, επίσης, είναι και η μουσική επένδυση. Φυσικά, η μουσική επένδυση είναι πάντοτε βασικό στοιχείο για κάθε τηλεοπτική ή κινηματογραφική παραγωγή. Στις περιπτώσεις, όμως, που η μουσική χρησιμοποιείται σωστά έχει τη δυνατότητα να εξελίξει τον μύθο και να υποβάλλει τον τηλεθεατή στη συναισθηματική κατάσταση που απαιτεί ο δημιουργός. Η μουσική της σειράς είναι εξαιρετική και είναι ένα από τα πιο απολαυστικά στοιχεία της. 
Τέλος, μία σειρά δεν μπορεί να ξεχωρίσει εάν το σώμα των ηθοποιών που καλείται να φέρει στην ζωή όλους αυτούς τους χαρακτήρες δεν είναι αρκετά καλό. Και σας διαβεβαιώ ότι στην περίπτωση αυτή είναι εξαιρετικά καλό. Θα ξεκινήσω από την ηθοποιό που εγώ αγάπησα (ακόμη περισσότερο): την υπέροχη Mädchen Amick (Alice Cooper), η οποία καταφέρνει να ξεχωρίσει (στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι η Amick ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμη για τον ρόλο αυτό μιας και σημαντική στιγμή της καριέρας της ήταν το θρυλικό Twin Peaks). Οι βασικοί νέοι ηθοποιοί που έχουν αναλάβει τους ρόλους του Archie (KJ Apa),της Betty (Lily Reinhart), της Veronica (Camila Mendes), του Jughead (Cole Sprouse—αν σας θυμίζει κάτι, είναι ο γιος του Ross από τα Φιλαράκια) και της Cheryl Blossom (Madelaine Petsch) είναι εξαιρετικοί με τους Reinhart, Sprouse και Petsch να ξεχωρίζουν σε κάθε επεισόδιο. Μεταξύ των σταθερά καλών είναι ο Luke Perry στον ρόλο του Fred Andrews, η Nathalie Boltt στον ρόλο της Penelope Blossom, αλλά και ο Barclay Hope στον ρόλο Clifford Blossom.

Με την πρώτη ευκαιρία, επιδοθείτε σε binge-watch του Riverdale και πείτε μας τι είναι αυτό που σας αρέσει (ή δεν σας αρέσει) στη σειρά αυτή!


Στρέμπλης Γιώργος 

Ο Γιώργος Στρέμπλης έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και είναι φανατικός αναγνώστης
comics από τα μικράτα του! Λατρεύει ο,τι έχει να κάνει με την geek culture και μέχρι αυτή τη μέρα πιστεύει ότι τα Digimon είναι καλύτερα από τα Pokémon! Μπορείτε να βρείτε τις σκέψεις του επάνω στα comics και τη φιλοσοφία στο The ComicBook Imperative.


Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου