Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Hubris ReviewΠόσοι από σας πιστεύετε στη μετεμψύχωση; Τη θεωρείτε ύβρη; Η ζωή μας τελειώνει έτσι απότομα και όλα σβήνονται, ή μπορούμε να επιστρέψουμε απ τον θάνατο ξανά και ξανά;Ανεξάρτητα σε ποιο «στρατόπεδο» είστε, στο “Hubris” της Ευγενίας Κουμάκη, θα βρεθείτε προ τετελεσμένων γεγονότων… Η μετενσάρκωση είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένη!

Κι όπως είναι φυσικό, ένα τόσο πολυσυζητημένο και ακραίο θέμα, διχάζει τη κοινωνία μας στα δύο. Ο πολύς κόσμος αντιδρά έντονα στην ίδια τη μετενσάρκωση, βίαια επεισόδια ξεσπούν παντού στον κόσμο, ενώ οι αυτοκτονίες φτάνουν στα ύψη.Μέσα σ όλον αυτόν τον πανικό, ο Τζέις ένας αστυνομικός, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να επιστρέψει σπίτι του, στην πολυαγαπημένη του σύζυγο που είναι έγκυος στα δίδυμα τους.

Η κατάσταση όμως θα γίνει πιο τρελή όταν ο αναγνώστης αρχίζει να ανακαλύπτει τους δεσμούς των διδύμων που περιμένουν ο Τζέις κι η σύζυγος του, Σάνι, με την Δρ Μάρτεν, την επικεφαλής των εργαστηρίων H.B.R.S που απέδειξαν την μετενσάρκωση.

Η ιστορία έχει έναν αυξανόμενο ρυθμό αγωνίας που στη κορύφωση του, σου έχει κοπεί η ανάσα απ τη βαναυσότητα των γεγονότων που εκτυλίσσονται. Κανείς δεν είναι ασφαλής και η Κουμάκη δεν διστάζει να «τελειώσει» κεντρικούς χαρακτήρες. Δυνατότερη στιγμή είναι η τελευταία σελίδα, με το ερώτημα που θέτει ο χαρακτήρας, να με αφήνει πραγματικά άφωνο. Είναι λίγες οι φορές που έχω προβληματιστεί με τη τελευταία σκηνή τόσο πολύ, και της βγάζω το καπέλο της Κουμάκη!
Όσο για το σχέδιο; Αψεγάδιαστο, με μεγάλη γκάμα χρωμάτων, εκφραστικά πρόσωπα, και σκηνές μάχης βγαλμένες από blockbuster κινηματογράφου! Η τέχνη της Κουμάκη παντρεύει ιδανικά τον τρόμο με τη δράση! Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με απίστευτα χρώματα!

Το “Hubris” κυκλοφορεί απ τις εκδόσεις Webcomics σε μια πολυτελέστατη έκδοση 64 έγχρωμων σελίδων και μπορείτε να το βρείτε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με comics!

Βαθμολογία 8/10


Στράτος Ξ. Χουβαρδας
Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου