Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Moufa ReviewΌταν μια συλλογή από στριπάκια έχει τον τίτλο Moufa, σε προκαλεί θες δες θες να τη διαβάσεις και να ανακαλύψεις αν τιμάει τον τίτλο της και είναι μούφα, ή είναι μούφα ο τίτλος επειδή είναι υπέροχη...
Στο παραπάνω δίλλημα θέλησα κι εγώ να πάρω θέση διαβάζοντας τη Moufa του Γιώργου Κομιώτη που κυκλοφορεί απ τις εκδόσεις Webcomics… Πρέπει να σας πω ότι μούφα-ξεμούφα εγώ γέλασα με τη ψυχή μου! Το ίδιο πιστεύω θα πάθετε κι εσείς!

Η συλλογή 96 σελίδων περιέχει τα καλύτερα στριπάκια απ τη σειρά «Μούφα» που δημοσιεύονταν στο «9» της Ελευθεροτυπίας, σε σενάριο και σχέδιο του Γιώργου Κομιώτη και χρώμα απ τον Harry Saxon. Αστεία για όλα τα γούστα, με πολλές αναφορές στη ποπ κουλτούρα, θα βρείτε σίγουρα πολλά που θα σας κάνουν να γελάσετε μέχρι αηδίας, και που θα τα «υιοθετήσετε» να τα λέτε κι εσείς! Εγώ πρόλαβα και εξήγησα στη κόρη μου, πως την πάτησε ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι!, Ακόμα γελάει μόνη της!

Το σχέδιο του Κομιώτη είναι καρτουνίστικο-καρικατούρα, και μερικές φορές σου αποσπάει τη προσοχή, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία των ιστοριών. Ίσα-ίσα που οι πιο πολλές ιστορίες απαιτούν το συγκεκριμένο σχεδιαστικό στυλ.

Πέρασα ένα ευχάριστο απόγευμα με μια μούφα στα χέρια και το συστήνω ανεπιφύλακτα και σε σας! Τελικά ίσως όλοι να έχουμε ανάγκη από λίγο Moufa στη ζωή μας…

Η «Moufa» κυκλοφορεί απ τις εκδόσεις Webcomics σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με comics σε όλη την Ελλάδα.


Στράτος Ξ. ΧουβαρδάςΒαθμολογία 7/10Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου