Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Ο Μικρός Πρίγκιπας Review«Αυτό είναι λοιπόν το μυστικό μου. Μονάχα με τη καρδιά βλέπεις καθαρά. Το ουσιώδες είναι αόρατο στα μάτια.»
Πόσοι από σας ζείτε τη ζωή σας σύμφωνα μ αυτό το κοινό μυστικό; Σύμφωνα με το μυστικό που είπε η αλεπού στον Μικρό Πρίγκιπα;

Η διαχρονική και διδαχτική ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους ανά τον κόσμο, πάνω από 70 χρόνια τώρα, έρχεται και σε μορφή comic από τη Στέλλα Στεργίου και τις Εκδόσεις Polaris.

Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα είναι απλή, γεμάτη όμως με πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή, τον άνθρωπο, τη φιλία και την αγάπη. Ο Μικρός Πρίγκιπας μετά από περιπλανήσεις σε πολλούς πλανήτες, όπου γνωρίζει ένα σωρό παράξενους ανθρώπους, καταλήγει στη Γη και γίνεται φίλος με έναν άντρα που προσπαθεί να φτιάξει το χαλασμένο αεροπλάνο του στην έρημο.

Ο Μικρός Πρίγκιπας αρχικά μοιάζει ιδιαίτερα αφελής στα μάτια του άντρα και των αναγνωστών, αλλά όσο φτάνουμε προς το τέλος του βιβλίου, και με τη συμβολή της σοφής αλεπούς που γνωρίζει ο Μικρός Πρίγκιπας, γινόμαστε μάρτυρες της ωρίμανσης του. Ο Μικρός Πρίγκιπας ωριμάζει τόσο πολύ μάλιστα, που μπορεί να διαχειριστεί την έννοια θανάτου με πρωτοφανή στωικότητα.

Η Στέλλα Στεργίου μας ταξιδεύει στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα, μέσα απ τα απαλά της χρώματα, και τα εκφραστικότατα σχέδια της. Η εικονογράφηση είναι σε απόλυτη αρμονία με το ύφος της ιστορίας. Καθαρά πάνελ, ενίοτε αφαιρετικά, άλλοτε με παιδική αθωότητα και αγνό ρομαντισμό, αποτελούν καταφύγιο για το μάτι και φαγητό για τη ψυχή. Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω μια απ τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες να παντρεύεται με τόσο απαλή και αγνή τέχνη.

Το συγκεκριμένο μαγικό comic το συστήνω ανεπιφύλακτα για εσάς και για τους αγαπημένους μικρούληδες που έχετε στη ζωή σας. Κάντε τους δώρο αυτή την τόσο πολύτιμη ιστορία, με το υπέροχο σχέδιο, και θα σας ευγνωμονούνε για μια ζωή!

Ο Μικρός Πρίγκιπας κυκλοφορεί απ τις Εκδόσεις Polaris σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με comics σε όλη την Ελλάδα.


Στράτος Ξ. ΧουβαρδάςΒαθμολογία 8/10Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου