Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Παρουσίαση κεντρικής ιστορίας Μίκυ Μάους 156: Βζιν ο ΠλανητοφάγοςΒζιν ο Πλανητοφάγος (30 σελίδες)

Σχέδιο – Σενάριο: Κάστυ


Εξώφυλλο
Το εξώφυλλο άσχημο και εντελώς αδιάφορο. Άσχετο με το περιεχόμενο της κεντρικής ιστορίας. Κρίμα. 4/10

Περίληψη

Ο Σκρουτζ εκβιάζει τον Ντόναλντ να φέρει τον Φάντομ Ντακ, στην Λέσχη των εκατομμυριούχων για να τον γνωρίσει η Δόνα Κάρμεν και να κλείσει μια πολύ επικερδή συμφωνία μαζί της. Τι θα κάνει ο Ντόναλντ (που είναι ο Φάντομ) και πρέπει να βρίσκεται και στη δουλειά του αλλά και Λέσχη ταυτόχρονα;

Ιστορία

Η ιστορία αυτή του Κάστυ είναι καλύτερη από αυτή που διαβάσαμε στο τεύχος #154. Όμως και πάλι δεν αγγίζει τις πάρα πολύ καλές ιστορίες του. Για αρχή να πω ότι το σχέδιο είναι πολύ ωραίο. Αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τον δημιουργό. Από την άλλη, το σενάριο κάπου δεν μου έκανε καλά. Έχανε και δεν είχε κάτι φοβερό όπως σε άλλες ιστορίες του δημιουργού που έχουμε διαβάσει και στο ΚΟΜΙΞ της Β΄ Περιόδου αλλά και στο Μίκυ Μάους της Α΄ Περιόδου.

Να πούμε ότι είχε οικολογικά μηνύματα και μου άρεσε αυτό. Βέβαια, δεν τα πέρασε τόσο καλά όπως στην εκπληκτική ιστορία Ο Κόσμος του Μεγάλου Αδελφού. Το ταξίδι στο διάστημα και γενικά η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι εξωγήινοι έγιναν πολύ γρήγορα. Ή το σημείο που «τραυματίζεται» το Βζιν και παίρνουν στοιχείο για την καταγωγή του είναι λίγο άκυρο. Δεν μπορούσαν οι εξωγήινοι να τον είχαν βρει πιο πριν; Το πιο ωραίο twist ήταν η αληθινή λειτουργία/στόχος του Βζιν. Αυτό μου άρεσε αρκετά και ήταν έξυπνο.

Βαθμολογία: 8/10!


Οι Υπόλοιπες Ιστορίες

Από τις άλλες ιστορίες η μόνη που μου άρεσε αρκετά και στο σχέδιο αλλά περισσότερο σεναριακά ήταν Η δεύτερη ευκαιρία. Το σενάριο ήταν κάτι φρέσκο και μας έδειξε ο Ντόναλντ παραμένει Ντόναλντ ότι και να γίνει. Χάρηκα που το άτυχο παπί είχε μια δόση χαράς αλλά στεναχωρήθηκα όταν στο τέλος έγιναν σχεδόν όλα όπως πριν. Ο Αρτιμπάνι μας δίνει για άλλη μια φορά ένα υπέροχο σενάριο. 7,5/10


Κώστας Κόμιξ

Ο Κώστας δημιούργησε την ΚΟΜΙΞ Wiki το 2011 και την εμπνεύστηκε από το περιοδικό ΚΟΜΙΞ που είναι απ τα πιο αγαπημένα περιοδικά με comics της χώρας μας. Έχει πολλές πληροφορίες για ιστορίες, χαρακτήρες και φυσικά για δημιουργούς όπως ο Καρλ Μπαρκς! Μαζί με την ομάδα του έχουνε δημιουργήσει πολλά άρθρα, και με την ενδελεχή έρευνα που έχουνε κάνει έχουνε συγκεντρώσει στην ελληνική γλώσσα διάφορες σημαντικές πληροφορίες για τους αγαπημένους μας ήρωες και σχεδιαστές. Το DisneyComicsPress είναι μια νέα σελίδα που δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να σχολιάζουνε εκδόσεις Ντισνευ, να γράφουνε άρθρα σχετικά και με τις ελληνικές αλλά και τις ξένες εκδόσεις αλλά και για να ενημερώνουνε τον κόσμο για τα νέα γύρω από τις έντυπες (ξένες ή ελληνικές) εκδόσεις.

 

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου