Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Και τα τομάκια τελικά είναι …!!!
Η Καθημερινή έρχεται να μας εκπλήξει για άλλη μια φορά!!! Θετικά όμως αυτήν την φορά! Περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό τομάκια. Από τον Ιούνιο που έχει κυκλοφορήσει η είδηση όμως τομάκια δεν βλέπαμε… Τελικά ήρθε η ώρα για αποκαλύψεις και ανατροπές που νομίζω κανείς δεν περίμενε. Λοιπόν ας πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην διαφήμιση του πρώτου τόμου που έρχεται την επόμενη Κυριακή! Τελικά, πάλι έχουμε φέτος διαφορά 2 βδομάδες με την Κύπρο και οπότε βγαίνει πάλι σωστή η είδηση ότι η Κύπρος θα έχει τα τομάκια στις 13 Αυγούστου.
Βιβλιοθήκη Σκάρπα!! Κανείς δεν το περίμενε. Νομίζω σχεδόν όλοι περιμέναμε Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ και από ότι φαίνεται από την διαφήμιση τα τομάκια είναι 8. Παρατηρούμε ότι ο τίτλος λέει Τα Άπαντα του Σκάρπα. Όμως, μάλλον θα πρόκειται για Best Of από τα Άπαντα του δημιουργού. Η ομώνυμη Ιταλική σειρά από την οποία βλέπουμε είναι βασισμένοι και οι φετινοί τόμοι έχει 51 τόμους και καθένας τους περιέχει 360 σελίδες… Οπότε χλωμό το βλέπω να δούμε όλα τα άπαντα σε 8 τομάκια. Κιόλας ο Σκάρπα έχει ιστορίες και με χαρακτήρες όπως ο Ντάμπο κλπ Ντισνεικούς χαρακτήρες αλλά οι ιστορίες των οποίων δεν έχουν πάντα σχέση με τα παπιά και τα ποντίκια.
Κύρια ιστορία του πρώτου τόμου είναι Το Φυλαχτό του Αμούνδσεν που διαβάσαμε στο ΚΟΜΙΞ 79 της Α΄ Περιόδου. Είμαι περίεργος να δούμε πόσες σελίδες θα είναι κάθε τόμος και μπορεί να μην περιέχει τις ιστορίες στην ίδια σειρά με την Ιταλική έκδοση. Εικασίες λοιπόν μέχρι την επόμενη Κυριακή.
Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε Βιβλιοθήκη Σκάρπα και ο πρώτος τόμος κυκλοφορεί στις 30 Ιουλίου!! Άξιζε η αναμονή και το κάψιμο που φάγαμε από την Καθημερινή λοιπόν! Ποια η γνώμη σας; Εγώ ήδη ανυπομονώ!! Και ακόμα να το πιστέψω!!

Κώστας Κόμιξ


Ο Κώστας δημιούργησε την ΚΟΜΙΞ Wiki το 2011 και την εμπνεύστηκε από το περιοδικό ΚΟΜΙΞ που είναι απ τα πιο αγαπημένα περιοδικά με comics της χώρας μας. Έχει πολλές πληροφορίες για ιστορίες, χαρακτήρες και φυσικά για δημιουργούς όπως ο Καρλ Μπαρκς! Μαζί με την ομάδα του έχουνε δημιουργήσει πολλά άρθρα, και με την ενδελεχή έρευνα που έχουνε κάνει έχουνε συγκεντρώσει στην ελληνική γλώσσα διάφορες σημαντικές πληροφορίες για τους αγαπημένους μας ήρωες και σχεδιαστές. Το DisneyComicsPress είναι μια νέα σελίδα που δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να σχολιάζουνε εκδόσεις Ντισνευ, να γράφουνε άρθρα σχετικά και με τις ελληνικές αλλά και τις ξένες εκδόσεις αλλά και για να ενημερώνουνε τον κόσμο για τα νέα γύρω από τις έντυπες (ξένες ή ελληνικές) εκδόσεις.Σημείωση Αρχισυντάκτη: Όταν είχε δημοσιευτεί η είδηση ότι θα κυκλοφορήσουν νέοι τόμοι απ τη Καθημερινή μες στον Ιούλιο, πολλοί ήταν οι καλοθελητές που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της είδησης. Η απάντηση ήρθε με την μεγαλοπρεπέστατη επιβεβαίωση απόψε, δείγμα της ποιοτικότατης δουλειάς απ όλους τους συντάκτες του Comics in Greece… Καλή σας νύχτα!!!

Στράτος Ξ. ΧουβαρδάςΌλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου