Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Γνωστός χαρακτήρας του Καβατσάνο επιστρέφει στο Topolino #3218!Έχουμε την επιστροφή της Reginella! (Πανωραίας στα ελληνικά.)
Στο Topolino #3218 έχουμε την επιστροφή της Reginella (Πανωραία/Ρεγγίνα στα ελληνικά), χαρακτήρας του Καβατσάνο και του Τσιμίνο! Πρόκειται για μια Βασίλισσα  που ερωτεύτηκε το αγαπημένο μας άτυχο παπί, τον Ντόναλντ Ντακ. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ιστορία  Περιπέτεια κάτω απο το διαφανές φράγμα, η οποία στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί πολλά χρόνια πριν στα Μίκυ Μάους #432 και #1003, στα Κλασικά Ντίσνεϋ 144 – Υπέρ Κλασικά Περιπέτειες στο διάστημα. Πρέπει να είναι και η μόνη ιστορία του χαρακτήρα που έχει δημοσιευτεί στα ελληνικά (δεν συμπεριλαμβάνω την εμφάνιση της στην ιστορία της Τζίκε Το Μικρό Κάστρο στο Λιβάδι ως Δούκισσα Ρεγγίνα). Κρίμα γιατί υπάρχουν μερικές ακόμα (με πολλές σελίδες) που θα ήταν καλό να δούμε εδώ.
Στην καινούργια ιστορία το σχέδιο έχει αναλάβει η Γκιάντα Περισσινόττο (την οποία είδαμε στο Comic Con 3) και το σενάριο ο υπέροχος Μπρούνο Έννα (γνωστός για την Τριλογία του Τρόμου). Όπως είχαμε μάθει από το Q & A του Con η Γκιάντα ετοίμαζε μια νέα ιστορία με έναν γυναικείο χαρακτήρα του Καβατσάνο και ότι προσπαθεί στην νέα αυτή ιστορία της να δώσει μια πιο γυναικεία προσέγγιση στο χαρακτήρα. Οπότε, καταλάβατε τώρα ότι πρόκειται για την Πανωραία. Να πούμε ότι το καρέ που έχουμε βάλει στην αρχή είναι από την ιστορία που κυκλοφορεί στις 26 Ιουλίου (η Γκιάντα άλλαξε τα λόγια). Πάντως, για κάποιον σαν εμένα που δεν έχει διαβάσει την παλιά ιστορία με την πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα, υπάρχει και το Donald Duck #19 της IDW όπου μπορεί να τη διαβάσει κάποιος στα αγγλικά με νέο χρωματισμό.

Κώστας Κόμιξ

Ο Κώστας δημιούργησε την ΚΟΜΙΞ Wiki το 2011 και την εμπνεύστηκε από το περιοδικό ΚΟΜΙΞ που είναι απ τα πιο αγαπημένα περιοδικά με comics της χώρας μας. Έχει πολλές πληροφορίες για ιστορίες, χαρακτήρες και φυσικά για δημιουργούς όπως ο Καρλ Μπαρκς! Μαζί με την ομάδα του έχουνε δημιουργήσει πολλά άρθρα, και με την ενδελεχή έρευνα που έχουνε κάνει έχουνε συγκεντρώσει στην ελληνική γλώσσα διάφορες σημαντικές πληροφορίες για τους αγαπημένους μας ήρωες και σχεδιαστές. Το DisneyComicsPress είναι μια νέα σελίδα που δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να σχολιάζουνε εκδόσεις Ντισνευ, να γράφουνε άρθρα σχετικά και με τις ελληνικές αλλά και τις ξένες εκδόσεις αλλά και για να ενημερώνουνε τον κόσμο για τα νέα γύρω από τις έντυπες (ξένες ή ελληνικές) εκδόσεις.

 

Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου