Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Συνέντευξη των ιδρυτών του UrnovlΆπαξ και κολλήσεις το μικρόβιο της δημιουργικής γραφής είσαι καταδικασμένος. Χαμένος συνέχεια μες στις ιστορίες σου, πολλές απ τις οποίες δεν καταφέρνεις να ολοκληρώσεις ποτέ, παλεύεις συνέχεια με σκόρπιες σκέψεις, τσαλακωμένες σημειώσεις και χαρτάκια post it, ενώ τα πολύτιμα «χειρόγραφα» σου με τις ανεκτίμητες ιστορίες σου είναι στην ουσία μπακαλόχαρτα… Άφησε δε που και να τα γράψεις ωραία-ωραία στον υπολογιστή σου με την αγαπημένη σου γραμματοσειρά ποιος θα τα διαβάσει; Ματαιότης…
Τα ίδια προβλήματα αντιμετώπιζα κι εγώ με τις ιστορίες μου, σε σημείο μάλιστα να έχω παρατήσει για αρκετούς μήνες την συγγραφή. Ένοιωθα απογοητευμένος και μπουχτισμένος απ όλη τη συγγραφική διαδικασία. Τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο μόλις ανακάλυψα τη  διαδικτυακή πλατφόρμα για συγγραφείς και αναγνώστες Urnovl. Επέστρεψα στη συγγραφή με παλιές και νέες μου ιστορίες, και τώρα πραγματικά δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτομαι με αγάπη το γράψιμο!

Το Comics in Greece μίλησε με τους ιδρυτές της καινοτόμας πλατφόρμας Urnovl, Τάσο Τσιπίδη και Δημήτρη Μουρατίδη, οι οποίοι έδωσαν με χαρά ένα σωρό στοιχεία και πληροφορίες για το εγχείρημα τους. Είμαι σίγουρος ότι μόλις διαβάσετε τη συνέντευξη τους και δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με το Urnovl, θα γίνετε αμέσως κι εσείς μέλη της πολύτιμης αυτής για το πολιτισμό πρωτοβουλίας!


Τάσος Τσιπίδης-Δημήτρης ΜουρατίδηςComics in Greece: Τι ακριβώς είναι το Urnovl και που μπορώ να το βρω;

Urnovl: Το Urnovl (εκ του «your novel») είναι μια πλατφόρμα και κοινωνικό δίκτυο υψηλής τεχνολογίας, με στόχο την αναβάθμιση του χώρου των εκδόσεων. Απευθύνεται ευθέως σε συγγραφείς, αναγνώστες αλλά και επιχειρήσεις γύρω από τον χώρο του βιβλίου.

Ένας συγγραφέας μπορεί να γράψει τα έργα του και να τα δημοσιεύσει, ενώ ένας αναγνώστης μπορεί να ανακαλύψει νέες ιστορίες, να τις βαθμολογήσει, να τις σχολιάσει, να ακολουθήσει τους αγαπημένους του συγγραφείς και πολλά άλλα.

Το Urnovl είναι διαθέσιμο ως ιστοσελίδα στο www.urnovl.co αλλά και μέσω των εφαρμογών μας για κινητά και tablets στο Playstore (Android) και πολύ σύντομα στο Appstore (iOS). 
Comics in Greece: Πως σας ήρθε η ιδέα για το Urnovl και τι θέλετε να πετύχετε μέσα από αυτό;

Urnovl: Η ιδέα του Urnovl ξεκίνησε από συγγενικό πρόσωπο που προσπαθούσε να γράψει και δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Αναρωτηθήκαμε λοιπόν, πώς μπορούμε να κάνουμε την συγγραφή πιο εύκολη; Μαζεύτηκε η ομάδα και μετά από αναλύσεις και πολλή σκέψη περάσαμε στην εκτέλεση και έναρξη του project!

Το όραμα μας είναι να γίνει το Urnovl το απόλυτο σημείο τομής των συγγραφέων και αναγνωστών αλλά και όλων των ενδιαφερομένων στον εκδοτικό χώρο.

Comics in Greece: Γιατί να ανεβάσω την ιστορία μου στο Urnovl; Τι θα κερδίσω;

Urnovl: Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετοί οι λόγοι για τους οποίους θέλεις να ανεβάσεις το έργο σου στο Urnovl.
Αρχικά, θα είσαι μέρος μιας νέας ζωντανής ελληνικής πλατφόρμας και μιας παρέας που συνεχώς αυξάνεται σε παγκόσμια κλίμακα, είτε αυτό έχει να κάνει με συγγραφείς ή με αναγνώστες.
Θα βρίσκεσαι στην θέση να ανακαλύψεις αλλά και να διαμορφώσεις πρακτικά με την άποψη σου τον πυρήνα των λειτουργιών του Urnovl, ιδιαίτερα τώρα, σε αυτό το αρχικό στάδιο.
Επίσης, μέσα από το Urnovl έχεις την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με το κοινό σου, να προσεγγίσεις εκδοτικούς οίκους, να λάβεις σχόλια για τις ιστορίες σου και να βαθμολογηθούν τα έργα σου απευθείας από τους αναγνώστες.
Τέλος, ίσως και ο πιο σημαντικός λόγος που θέλεις να ανεβάσεις το έργο σου στο Urnovl, είναι πως πλέον μπορείς να έχεις έσοδα ως δημιουργός από την πλατφόρμα. Τα έσοδα αυτά μπορούν να προέλθουν είτε από απευθείας πωλήσεις των ιστοριών σου ή από δωρεές από τους αναγνώστες προς το προφίλ σου.


Comics in Greece: Ζούμε σε πονηρούς καιρούς. Πως μπορώ να είμαι βέβαιος ότι κανένας δεν θα κλέψει την ιστορία μου και δεν θα τη χρησιμοποιήσει για δικό του όφελος;

Urnovl: Έχουμε λάβει όλα τα δυνατά διαδικτυακά μέτρα πρόληψης με στόχο την προστασία των δημιουργών και των έργων τους.

Αρχικά, στους όρους και κανόνες χρήσης απαγορεύουμε ρητά την χρήση ιστοριών χωρίς τα απαραίτητα πνευματικά δικαιώματα όπως επίσης και έχουμε απενεργοποιήσει τις λειτουργίες αντιγραφής-επικόλλησης κατά την ανάγνωση των ιστοριών. Συνεπώς η κλοπή ιστοριών απευθείας από το Urnovl είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία.

Κατά την αγορά ιστοριών (λειτουργία που θα έρθει σύντομα) θα παρατηρήσουμε πως οι ιστορίες δεν είναι διαθέσιμες ως PDF (ή σε άλλες μορφές αρχείων).
Οι ιστορίες πλέον βρίσκονται εφάπαξ στο προφίλ του εκάστοτε αναγνώστη που τις αγόρασε, πράγμα που προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τον διαμοιρασμό τους σε σχέση με άλλους κλασσικούς τρόπου αγοράς.
Αυτό καθιστά το Urnovl έναν από τους ασφαλέστερους τρόπους διάδοσης και πώλησης ιστοριών στο χώρο.Comics in Greece: Με ποιο είδος λογοτεχνίας πειραματίζεται πιο πολύ ο κόσμος, και ποιο έχει τις πιο πολλές αναγνώσεις;

Urnovl: Οι περισσότερες ιστορίες είναι γύρω από την φαντασία, το δράμα αλλά και τα ρομαντικά ή τις ιστορίες μυστηρίου. Ο αριθμός των αναγνώσεων είναι ανάλογος με τον αριθμό των ιστοριών συνεπώς ακολουθεί το ίδιο μοτίβο.


Comics in Greece: Πείτε μας μερικά στοιχεία που θα έχει η τελική έκδοση του Urnovl;

Urnovl: Σε γενικές γραμμές αυτό που ισχύει είναι πως δεν υπάρχει τελική έκδοση. Έχουμε πολλές ιδέες σε διαφορετικούς τομείς πράγμα που σημαίνει πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουμε κοντά σε αυτό που ονειρευόμαστε. (Επίσης δεν θέλω να spoilarw)
Για τους κοντινούς στόχους μπορούμε να αναφέρουμε σίγουρα τις πληρωμές, την πλήρη αναβάθμιση των εφαρμογών μας, την αλλαγή της αρχικής μας σελίδας σε κάτι που να εξυπηρετεί την ανακάλυψη ιστοριών αλλά και όλες τις λειτουργίες που θα στηρίξουν τις συνεργασίες με τους εκδοτικούς οίκους.

Comics in Greece: Σκοπεύετε να διατηρήσετε δωρεάν τη χρήση της εφαρμογής για πάντα;

Urnovl: Οι βασικές λειτουργίες που έχουν να κάνουν με την χρήση του Urnovl είναι και θα είναι δωρεάν για πάντα, ναι. Σκοπεύουμε να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες σε συνδρομητές κάποια στιγμή στο μέλλον (όπως πχ. πλήρης απαλλαγή από τις διαφημίσεις)
Σχετικά με τις ιστορίες που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα, όσες διατίθενται δωρεάν από τους συγγραφείς, θα είναι παράλληλα δωρεάν και για τους αναγνώστες. Υλικό που θα ανεβαίνει επί πληρωμή,  θα είναι κλειδωμένο και θα έχει την τιμή που θέτουν οι δημιουργοί.

Comics in Greece: Το μήνυμα σας προς όλους τους επίδοξους συγγραφείς εκεί έξω;

Urnovl: Μέσα από το ως τώρα ταξίδι μας στον χώρο του βιβλίου γενικότερα, έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς συγγραφείς διαφόρων ειδών.
Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που συναντούν οι περισσότεροι από αυτούς στις μέρες μας, είτε αυτοί γράφουν επαγγελματικά ή από χόμπι.
Υποσχόμαστε να παραδώσουμε ένα προϊόν-εργαλείο, που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν να γράφουν και να κάνουν αυτό που τόσο αγαπούν, δίνοντας τους δυνατότητες που μέχρι τώρα δεν είχαν σε κανένα άλλο μέσον.Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου