Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

GeekTales Woohoo! #11: Lore – Ιστορίες Τρόμου στο ΔιαδίκτυοΑγαπημένοι αναγνώστες του GeekTales και του Comics in Greece αυτή την εβδομάδα έχω να σας παρουσιάσω κάτι εξαιρετικά διαφορετικό το οποίο (εάν είστε και εσείς φίλοι των ιστοριών τρόμου) θα σας ενθουσιάσει. Σε μία περίοδο που η βιομηχανία του θεάματος προσπαθεί να αναζωογονήσει κλασικές ιστορίες τρόμου (βλ. το The Mummy) με όχι θεαματικά αποτελέσματα, το είδος των διαδικτυακών ραδιοφωνικών εκπομπών (podcasts) καταφέρνει να συστήσει εκ νέου στο κοινό ιστορίες τρόμου όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία το ραδιόφωνο πολλά χρόνια πριν (όπως, για παράδειγμα, η θρυλική εκπομπή του Orson Wells με θέμα τον Πόλεμο των Κόσμων του H.G. Wells). Τα podcasts, γενικά, κατάφεραν να επανακαθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τις ραδιοφωνικές παραγωγές, καθώς προσέφεραν στον ακροατή τη δυνατότητα να ακούσει τις αγαπημένες του εκπομπές χωρίς διαφημίσεις ανά πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα.

Το podcast στο οποίο όμως θέλω να αναφερθώ είναι το Lore. Το Lore είναι μία διαδικτυακή ραδιοφωνική παραγωγή με θέμα αληθινές ιστορίες τρόμου. Σύμφωνα με τον δημιουργό του Lore, Aaron Mahnke, οι βαθύτεροι φόβοι της ανθρωπότητας αντλούν τις σημάνσεις τους από πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Οι φόβοι δεν είναι έωλοι, αλλά έχουν τις ρίζες τους στον ίδιο τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Το Lore καταπιάνεται με στιγμές της ιστορίας, ανθρώπους και πλάσματα που μοιάζουν να έχουν βγει από τους βαθύτερους φόβους του ανθρώπου.

Ο Mahnke είναι εξαιρετικός αφηγητής των ιστοριών αυτών, τις οποίες παράλληλα εμπλουτίζει με κομμάτια κλασικής μουσικής. Μέσα από το Lore έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες τρόμου, αλλά και να γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές τους μέσα από την ενδελεχή ιστορική έρευνα του αφηγητή. Οι αφηγήσεις δεν είναι στεγνές και σε μορφή διαλέξεων, αλλά έντονα δραματοποιημένες. Νέα επεισόδια βγαίνουν κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Το Lore, όμως, προβλέπω ότι σύντομα θα γίνει μία από τις νέες εκπλήξεις της καινούργιας τηλεοπτικής σεζόν. Με παραγωγό τον θρυλικό showrunner των X-Files, Glen Morgan, το Lore θα τρομοκρατήσει όχι μόνο τους φανατικούς φίλους των podcasts, αλλά και τους φίλους της τηλεόρασης μέσα από το Amazon. 

Μάθετε τα πάντα για το Lore, εδώ: http://www.lorepodcast.com/
Ακούστε τις υπέροχες ιστορίες του Aaron Mahnke και πείτε μας ποια σας άρεσε περισσότερο!

Στρέμπλης Γιώργος 

Ο Γιώργος Στρέμπλης έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και είναι φανατικός αναγνώστης
comics από τα μικράτα του! Λατρεύει ο,τι έχει να κάνει με την geek culture και μέχρι αυτή τη μέρα πιστεύει ότι τα Digimon είναι καλύτερα από τα Pokémon! Μπορείτε να βρείτε τις σκέψεις του επάνω στα comics και τη φιλοσοφία στο The ComicBook Imperative.


Όλα τα τελευταία νέα στον χώρο των comics, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατευθείαν στην οθόνη σου με ένα κλικ! Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου